Gemeente Winterswijk als 25e aan de slag met Privacy Workspace

Feest bij de gemeente Winterswijk op donderdag 6 februari: de gemeente maakt als 25e organisatie gebruik van Privacy Workspace, de Centric-oplossing voor privacytoezicht en verantwoording. Alle aanleiding om even stil te staan bij het belang van privacy, mét een taartpunt.

Voldoen aan de privacyregels van de AVG én transparant zijn naar de burger? De Privacy Officer en CISO van gemeente Winterswijk coördineren privacytaken voortaan vanaf één centrale veilige plek: Privacy Workspace van Centric.

Privacy Workspace ondersteunt bij het toezicht houden op de verwerking van persoonsgegevens, waardoor organisaties een passend antwoord kunnen geven wanneer burgers gebruikmaken van hun recht op inzage. Ook worden interne en externe audits eenvoudiger.

Moderne tool voor privacytoezicht

Mario Damen is als CISO en FG van de gemeente Winterswijk zeer actief op het thema privacy. Binnen de gemeente is er veel aandacht voor een correcte wijze van verwerking van persoonsgegevens.

Samen met Privacy Officer Loes Wielink heeft Mario Damen met de Privacy Workspace modern gereedschap voor het toezicht op privacy en de verantwoording hierover. Mario: “Met Privacy Workspace zijn we aantoonbaar in control.”

“Met Privacy Workspace zijn we aantoonbaar in control”

Mario Damen CISO en FG bij gemeente Winterswijk

Verantwoording aan de Autoriteit Persoonsgegevens

Alle aangesloten applicaties leveren voor de verwerking van persoonsgegevens logregels aan, die via een dashboard informatie tonen aan de interne privacy-toezichthouders. Via signalering hebben die eenvoudig inzicht in mogelijk ongewenste activiteiten, zoals verwerking op ongebruikelijke tijdstippen.

Met rapportage kunnen audits vereenvoudigd worden en kan onderbouwd verantwoording worden afgelegd aan bijvoorbeeld de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ontdek meer over Privacy Workspace
Eddy van de Werken

Meer weten?

Eddy van de Werken

Voor meer informatie neem je contact op met Eddy van de Werken via +31 6 14495413 of per mail eddy.van.de.werken@centric.eu.