Oplossing

Privacy Workspace

Is privacy wel goed geborgd in jouw organisatie? Ook van overheden wordt verwacht dat zij kunnen aangeven hoe zij met persoonsgegevens omgaan. Privacy Workspace van Centric geeft je één omgeving met alle tools voor grip op het werken met persoonsgegevens en de verantwoording daarover. Binnen álle domeinen van jouw organisatie.

Case

Transparantie is key voor privacy

Sinds de AVG is er meer aandacht voor privacy dan ooit. Onder de IT-motorkap van gemeente Hellendoorn zorgt Privacy Workspace dat de gemeente verantwoording kan afleggen aan zijn inwoners over de verwerking van hun gegevens.

Lees de case

Wat is jouw antwoord op de AVG?

Burgers of ‘betrokkenen’ hebben recht op uitsluitsel over het al dan niet verwerken van hun persoonsgegevens en op inzage in deze verwerking. Als verwerkingsverantwoordelijke en verwerker van persoonsgegevens hoor je hier passende maatregelen voor te nemen. Heb je bijvoorbeeld al een antwoord op de volgende vragen?

  • Werk je nu volgens de AVG?
  • Kun je aangeven wie welke persoonsgegevens voor welke doeleinden heeft geraadpleegd of gebruikt?
  • Weet je hoe lang gegevens bewaard mogen blijven?
  • Weet je welke informatie je moet verstrekken bij een inzageverzoek?
  • Is het duidelijk wat de nieuwe wet betekent voor de applicaties die je gebruikt?

Grip op de persoonsgegevens

Om je te helpen deze vragen te beantwoorden is er Privacy Workspace. Binnen deze omgeving coördineert de Functionaris Gegevensbescherming, Privacy Officer of CISO privacytaken op één centrale plek, veilig en efficiënt. Ook geeft Privacy Workspace inzicht in het gebruik binnen alle aangesloten applicaties. Hierdoor kun je burgers helpen gebruik te maken van hun recht op inzage en houd je controle over de implementatie van de AVG binnen je organisatie.

Privacy Workspace ondersteunt ook bij het toezicht houden op de verwerking van persoonsgegevens, met overzichten en signalen. Interne of externe audits worden eenvoudiger, omdat je beschikt over veel informatie uit diverse applicaties. Al deze informatie is praktisch en overzichtelijk samengebracht in Privacy Workspace. Samen met VNG Realisatie werken wij aan een landelijke standaard waarmee alle applicaties - ook die van derden - op een eenduidige manier logregels aan de Privacy Workspace kunnen aanbieden. Zo beschik je op één centrale plaats over een totaaloverzicht van alle verwerkingen in het kader van de AVG.

FAQ

We hebben de meest gestelde vragen over Privacy Workspace voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Mail ze naar privacyworkspace@centric.eu.

Kijk mee hoe David alles rondom de AVG heeft geregeld binnen zijn organisatie

Waarom Privacy Workspace?

Verantwoording afleggen

Verantwoording afleggen naar interne toezichthouders zoals de Functionaris Gegevensbescherming en Privacy Officer

Transparant zijn

Vergroot je transparantie en laat burgers zien hoe je hun gegevens verwerkt

Voorbereid een audit in

Privacy Workspace helpt je verantwoording afleggen aan externe toezichthouders, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens

A picture

Meer informatie nodig?

Neem voor meer informatie contact op met Lidwien Meijers via +31 6 5118 6233 of mail naar Lidwien.Meijers@centric.eu.