Centric connect.engage.succeed

Microsoft SharePoint Server 2013: samenwerken is informatie delen

Hoe de samenwerking verloopt, staat of valt met het efficiënt delen van informatie. Binnen de grenzen van uw organisatie, maar ook daarbuiten.

Met SharePoint 2013 stimuleert u het uitwisselen van informatie en faciliteert u de samenwerking tussen medewerkers, vestigingen, projectteams én zakenpartners via portals. Zo creëert u een virtuele ontmoetingsplaats waar - naast informatiedeling - documenten op een centrale locatie worden bewerkt en opgeslagen. Op een zeer efficiënte en bovendien veilige wijze.

Centric implementeert de volgende SharePoint-oplossingen:

  • SharePoint Portals: een online omgeving voor het efficiënt delen van informatie, onafhankelijk van tijd e n plaats.
  • SharePoint Document Management: voor een overzichtelijke documentenstroom.
  • SharePoint Workflow: voor het stroomlijnen van uw processen met behulp van workflows. Voor het toepassen van advanced workflows raden wij Workflow Nintex aan.
  • SharePoint Business Intelligence: voor inzicht in de informatie die u nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen.
  • Internetoplossingen: uw visitekaartje naar de buitenwereld.

Eén waarheid

Microsoft SharePoint Server 2013 ondersteunt alle intranet-, extranet- en webtoepassingen binnen één geïntegreerd platform. De oplossing brengt gestructureerde (uit een database) en ongestructureerde data (bijvoorbeeld uit Microsoft Office) bij elkaar voor de presentatie van uiteindelijk ‘één waarheid’.

SharePoint-functionaliteit

De functionaliteit van SharePoint 2013 is als volgt onder te verdelen:

Sites: met Sharepoint 2013 zet u eenvoudig een sitestructuur op voor een intra-, extra- of internetomgeving. U kunt daarbij kiezen uit verschillende sitetypen. Start binnen vijf minuten met een blog of zet in een paar muisklikken een site op voor het delen van informatie binnen uw team. Centric heeft zelf ook een aantal sitetypen ontwikkeld. Voor mee informatie neemt u contact op via scsbinnendienst@centric.eu.

Communities: SharePoint 2013 verbetert de samenwerking tussen medewerkers. Denk hierbij aan het eenvoudig vinden van collega’s op basis van expertise, het delen van informatie via teamsites, wiki’s en blogs of de integratie met onder andere Microsoft Lync, Office en Exchange Server.

Content: SharePoint 2013 ondersteunt u bij alles wat te maken heeft met het beheer van de inhoud van websites. Denk hierbij aan versiebeheer, maar ook aan het instellen van bewaartermijnen en het automatisch sorteren van documenten, afhankelijk van metadata. Deze handelingen zijn volledig geïntegreerd met de Office-suite van Microsoft.

Search: SharePoint 2013 biedt een uitgebreide en aanpasbare zoekmachine. Deze zoekmachine maakt alle relevante gegevens (zoals de contactgegevens van medewerkers) snel vindbaar. De zoekfunctionaliteit van SharePoint is zodanig te configureren dat bijvoorbeeld ook uw ERP-systeem wordt doorzocht op relevante gegevens. U zoekt op die manier dus ook buiten de gegevens die in SharePoint zijn opgeslagen.

Insights: SharePoint Insights maakt de gegevens uit databases, rapporten en uw eigen bedrijfstoepassingen inzichtelijk. Zo verzamelt én structureert u uw bedrijfsgegevens (Business Intelligence).

Composites: met SharePoint Composites integreert u uw eigen oplossingen met SharePoint. Zo kunt u uw Access- en Excel-oplossingen centraal via SharePoint beheren en delen. Ook bent u in staat uw eigen workflows te definiëren en uw bedrijfsprocessen te automatiseren. Denk hierbij aan workflows voor verlofaanvragen, ziekmeldingen en goedkeuring van documenten.

Standaardoplossingen

Centric ontwikkelt zelf ook oplossingen die gebaseerd zijn op SharePoint 2013:

  • Algemene Centric-oplossingen voor SharePoint
  • SharePoint-oplossingen voor de lokale overheid

SharePoint en Het Nieuwe Werken

In combinatie met andere Microsoft-oplossingen (Lync en Office 2010), biedt SharePoint een uitstekende technische basis voor het implementeren van Het Nieuwe Werken .

SharePoint en Dynamics CRM

Waar SharePoint sterk is in onder andere het beheren van content, is Dynamics CRM juist sterk in het beheren van gestructureerde data op het gebied van sales, marketing en service. De oplossingen vullen elkaar dus uitstekend aan. Voor Centric een reden om de kennis van beide domeinen te borgen in één team.

SharePoint 2007/2010

Veel bedrijven gebruiken momenteel SharePoint 2007/2010 als intra-, extra- of internetomgeving.

Wij zijn u graag van dienst bij:

  • het uitbreiden van de functionaliteit op uw huidige Sharepoint 2007/2010-omgeving
  • het migreren van uw huidige Sharepoint 2007/2010-omgeving naar SharePoint 2013

Meer informatie over het migreren naar SharePoint 2013.