Centric connect.engage.succeed

Jaarverslag Centric 2017

Centric heeft het digitale publieksverslag over 2017 gepubliceerd. Diverse relaties vertellen over hun samenwerking met Centric in het afgelopen jaar, waaronder de gemeente Amsterdam, De Goudse, Ziggo en het Zweedse NetOnNet.
       


Kwaliteit omzet verbeterd

Centric kijkt tevreden terug op 2017. De omzet bedroeg 468 miljoen euro, een stijging van vier procent ten opzichte van 2016. Het EBIT-resultaat is licht gestegen en bedraagt 27,5 miljoen euro (2016: 26,5). Positief is dat het zwaartepunt hierbij verder is verschoven naar cloudproposities en langlopende contracten, dienstverlening waar Centric veel toegevoegde waarde biedt.

Strategische focus en internationale groei

De strategische focus op de Nederlandse publieke en financiële sector en de internationale supply chain draagt bij aan de stabiliteit en continuïteit van onze organisatie. Datzelfde geldt voor de intensieve internationale samenwerking en groei van onze Staffing Services en IT Outsourcing-activiteiten.

Applicatiebeheer in de cloud zorgt voor meer continuïteit

De uiteenlopende expertise van onze professionals en hun betrokkenheid bij het succes van onze klanten, geeft Centric een sterke voorsprong op andere organisaties en leidt tot de versterking van onze proposities, waaronder onze Hybrid Cloud. Hierin ontsluiten we onze eigen applicaties en de applicaties van onze klanten en hun kantooromgevingen. Door de bedrijfskritische infrastructuur en applicaties van klanten te beheren in de cloud, kunnen we de continuïteit en kwaliteit garanderen.

Klanten delen hun verhaal

Naast de mooie resultaten, staan we in het jaarverslag per sector uitgebreid stil bij de activiteiten in 2017 en de vooruitzichten voor 2018. Ook komen diverse klanten aan het woord. Zo vertelt Peter Priester, bestuurder bij Bedrijfstakpensioenfonds Meubel, over de overgang van Syntrus Achmea naar Centric in september vorig jaar: “Wij verwachten dat Centric - door de focus op IT - beter in staat zal zijn op toekomstige stelselwijzigingen in te spelen. We kijken ook uit naar de innovatie die zij ons op uitvoeringsgebied gaan brengen.”

Jan Geert Bakker, directeur Belastingen bij de gemeente Amsterdam, vertelt over zijn positieve ervaringen met de livegang van het nieuwe belastingensysteem: “Ik kijk met veel plezier terug op het weekend vóór 6 november, waarin een sterk Centric-team schouder aan schouder met mijn eigen gemotiveerde en kundige medewerkers de uitrol realiseerde. Een mooie operatie!”

Ook De Goudse, Casa, NetOnNet, DAF en Ziggo delen hun ervaringen met Centric in het afgelopen jaar. Verder vertelt supportmedewerker bij Centric Maureen hoe zij dankzij de samenwerking tussen de gemeente Gouda, UWV en Centric op het gebied van social return nu met veel plezier klanten helpt.

 Centric publieksverslag 2017 

Historie winst- en omzetontwikkeling Centric en publieksverslagen

Omzet en winst van Centric
 Jaar
Netto omzet
(in miljoenen euro's)
Winst na belasting
(in miljoenen euro's)
2016

451,6

20,2
2015

463

18,6

2014

494 15,5