Antea België verhuist data en IT-infrastructuur naar Centric

Ingenieurs- en adviesbureau Antea België en IT-bedrijf Centric gaan een samenwerking aan voor een aanzienlijke migratie naar de Centric datacenters in België.

Antea Group adviseert overheden, organisaties en bedrijven over infrastructuur, milieu, ruimte en water. Centric wordt vanaf nu Antea Groups partner voor hun IT-infrastructuur en data. Zo kan Antea Group zich concentreren op haar core business.

Centric Belgium heeft een ruime ervaring met het IT-beheer van grote bedrijven. Verschillende retailers en groothandelaars maken gebruik van haar software en diensten. Voor de ongeveer 250 gebruikers van Antea Group wordt binnen de redundante datacenters van Centric een volledig nieuwe omgeving ingericht. Hiervoor maken ze gebruik van de expertise in de internationale organisatie om de nieuwe omgeving op te zetten met gestandaardiseerde serverrollen op het Microsoft Hyper-V platform.

“Centric heeft de transitie gemaakt van hardware-leverancier naar clouddienstverlener”, getuigt Pieter Taghon, Country Director Centric Belgium. “Dit heeft geresulteerd in de vernieuwing van onze organisatie, waarbij we onze SaaS-oplossingen aanbieden vanuit de Centric-cloud. Daarnaast bieden we een hybride oplossing: een combinatie van de public en private cloud, met centraal geregeld beheer. Onze moderne organisatie en jarenlange ervaring hebben Antea Group overtuigd om met ons in zee te gaan.”

Jan Parys, CEO Antea België: “Centric heeft mij ervan overtuigd dat hun onderliggende infrastructuur een hogere performantie zal bieden. Hierdoor kunnen taken efficiënter uitgevoerd worden.”

De nieuwe samenwerking tussen Antea Group en Centric zal heel wat mankracht vergen voor het team Systems & Services in Oostkamp. Dit zorgt voor verdere groei van de afdeling.