Centric connect.engage.succeed

InPosition is de omnichannel-evolutie van kassalandschap CoolCat

zondag 2 december 2018

Coolcat
Alle 110 winkels van CoolCat Fashion werken sinds begin 2018 met het omnichannel-retailplatform inPosition van Centric. Storemanager Dominique Nieuwenkamp, salesdirector Paul van Beek en IT-director Daniël Blank delen hun ervaringen met het nieuwe systeem.
     

“CoolCat wil zich nadrukkelijk positioneren als omnichannel-retailer”, vertelt IT-director Daniël. “Daarom zochten we een nieuw kassasysteem om klanten beter, leuker en laagdrempeliger te helpen. Van alle mogelijke oplossingen bleek inPosition het meest volwassen.”

Afrekenen in de paskamer

Die laagdrempeligheid ervaren medewerkers en klanten bijvoorbeeld bij het mobiel afrekenen. Storemanager Dominique: “Mensen kunnen als ze willen in de paskamer al afrekenen. En iets online bestellen? Dat kan ook hier in de winkel. De bestelling wordt dan gewoon thuisbezorgd of in de winkel, als mensen het hier willen passen.”

To watch this video you’ll need to accept marketing cookies.

 

Het gaat om totaalbeleving

“Waar het vroeger alleen om het product ging, gaat het nu om de totaalbeleving,” vertelt salesdirector Paul van Beek. “Als klanten de moeite nemen om naar de fysieke winkel te komen, verwachten ze meer. Ze willen echt iets meemaken; niet alleen qua presentatie van het product en de aandacht van de medewerkers in de winkel, maar ook in hoe het hele koopproces verloopt.”

Buy now, wear now

Daniël ziet dat technologie steeds belangrijker wordt in de retail. “De klant wordt steeds veeleisender, de time-to-market steeds korter: buy now, wear now. Zaken als Tablet Assisted Sales en mobiele POS zijn toevoegingen op de traditionele kassa waar de klant echt om vraagt en waarmee we alle verkoopkanalen, offline én online, in de winkel kunnen inzetten.

Evolutie van ons kassalandschap

InPosition is een logische stap omdat we al jaren met de Centric-kassa’s werken en toe waren aan vernieuwing. De integratie van vast en mobiel op het inPosition-platform biedt ons alles wat we nodig hebben op het gebied van channelintegratie. InPosition is de evolutie van ons kassalandschap.”

Klant volledig ontzorgen

Volgens Paul maakt het niet uit of de klant online of in de winkel koopt. “Als hij maar weet wie je bent en voelt waar je als merk voor staat. Online of offline: je moet de klant volledig ontzorgen in de aankoop van jouw product.”

Langer in de winkel

Dat een betere klantbeleving echt werkt, merkt Dominique in de winkel. “Onze airhockeytafel bijvoorbeeld maakt dat mensen langer in de winkel blijven. Alles wat we doen draagt bij aan die positieve klantervaring.”

Groeien en consolideren

Paul: “We zijn internationaal goed aan het groeien, zo hebben we onlangs de Duitse webshop toegevoegd. Daarnaast zijn we ook actief in België, Frankrijk en Luxemburg. Wat betreft de fysieke winkels: daar zijn we meer aan het consolideren – wat zijn de juiste locaties? Hoe kunnen we extra succesvol zijn op de plaatsen waar we nu zitten?”

Internationaal volwaardige partij

De relatie met Centric omschrijft Daniël als heel goed. “Natuurlijk, bij een uitrol over 250 bestaande kassa’s gaat ook wel eens wat mis, maar het oplossend vermogen dat we samen brengen heeft dit project tot een succes gemaakt. Daarnaast is Centric een van de weinige spelers die ook internationaal een volwaardige partij is, met eerste- en tweedelijns support. Voor ons is dat onmisbaar. Met inPosition is CoolCat klaar voor de komende jaren.”