Centric connect.engage.succeed

Servicebeheer

Na oplevering van een project heeft u nog jarenlang garantieverplichtingen voor de gebouwen en installaties die u gerealiseerd heeft.  Voor het systematisch onderhoud en het beheer van deze projecten biedt de Centric Construction Solutions u de geïntegreerde module DNO of de bijkomende module SERVICE aan. Een gespecialiseerde module die verder gaat dan het registreren en opvolgen van gerelateerde klachten aan het bouw- of installatieproject.

Deze oplossing richt zich zowel op het plannen als op het uitvoeren van alle soorten servicewerkzaamheden en biedt tevens uitgebreide mogelijkheden om contracten met klanten vast te leggen en te factureren. De door u beheerde objecten worden in detail geregistreerd en aan ieder onderdeel kan een periodiek onderhoudsschema gekoppeld worden.

De diverse modules van PROJECT en SERVICE zijn op verschillende vlakken met elkaar geïntegreerd wat resulteert in een belangrijke meerwaarde voor projectgestuurde bedrijven zoals bijvoorbeeld installatiebedrijven met een dienst-na verkoop-afdeling.

De grafische planning bezorgt de verantwoordelijken een duidelijk overzicht van de in te plannen werkopdrachten, de ingeplande werkopdrachten per klant en per technieker.  De eenvoudige manier van werken waarmee de gebruiker het planbord bedient, resulteert in een hogere efficiëntie en in een betere dienstverlening naar de klant toe.  Bij het plannen kan er rekening gehouden worden met de reisafstand, de beschikbaarheid en de kennis van de betreffende technieker.