Centric connect.engage.succeed

Microsoft Dynamics CRM: Verbeter uw marketing, sales én service

Uw businesspartners en klanten zijn in geen enkel opzicht te vergelijken met die van een decennium geleden. Ze zijn internationaal georiënteerd, steeds vaker 24/7 online en in het bezit van mobiele devices. Denk hierbij aan smartphones en tablets, zoals de iPad. Al deze ontwikkelingen bemoeilijken het voeren van een efficiënt klantbeheer. Microsoft Dynamics CRM 2011 verbetert uw klantbeheer, marketingactiviteiten, verkoopprocessen en serviceverlening. Zowel op business-2-consumer als op business-2-businessniveau.

Klantbeheer

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers altijd en overal weten welke verkoopkansen zich voordoen, met wie er feitelijk zaken wordt gedaan en waar (en wat) daadwerkelijk met de klant is afgesproken? Microsoft Dynamics CRM 2011 geeft u de controle over uw klantbeheer en stelt u in staat het maximale uit uw klanten en zakenpartners te halen.

CRM-implementatie

Centric heeft als Microsoft Gold partner ruimschoots ervaring met het implementeren van CRM. Centric richt zich daarbij niet alleen op de primaire implementatie van de oplossing, maar kijkt ook over de grenzen van het CRM-systeem heen. Zijn er andere oplossingen, zoals Sharepoint, die de kracht van Dynamics CRM vergroten? Zijn er toevoegingen op de standaardmogelijkheden die nog meer toegevoegde waarde bieden voor de markt waarin u opereert? Zo biedt Centric een flexibele SharePoint CRM-koppeling, een CRM twitter add-in en staat Centric bekend als een systeemintegrator met een overzicht over uw gehele applicatielandschap.

CRM-systeem in de cloud

Microsoft Dynamics CRM is een schaalbare oplossing. Centric is derhalve in staat het systeem zowel on premise als in de cloud (private of public) te hosten.

Voordelen van Microsoft Dynamics CRM

Met Microsoft Dynamics CRM van Centric:

  • Vergroot u uw verkoopkansen: het systeem geeft uw verkoopmedewerkers een actueel inzicht in het verkoopproces. Op kantoor, thuis of onderweg (via mobiel of tablet).
  • Verbetert u de marketingactiviteiten en genereert u meer omzet via e-commercekanaal: het CRM zet uw klantkennis om in cross- en upsellmogelijkheden. Centric koppelt de marketinganalyses uit het CRM rechtstreeks aan uw webshop.
  • Verbetert u de servicegraad: het CRM stelt uw verkoop- en servicemedewerkers in staat uw klanten beter te woord te staan op basis van de meest actuele klantgegevens.
  • Profiteert u van social media: met Dynamics CRM gebruikt u uw social media-platforms voor verkoopmogelijkheden. Centric helpt u uw Twitter- en Facebookaccount te integreren in uw huidige verkoopprocessen.
  • Stimuleert u uw klanten om zelf hun klantgegevens (online) bij te houden. Bijvoorbeeld via een customer portal op uw website.
  • Verlaagt u uw implementatie- en beheerkosten met cloud computing: kies voor een private cloud bij Centric, de Microsoft-cloud of een cloud op locatie.
  • Hergebruikt u uw kennis: Centric Microsoft CRM 2011 is volledig geintegreerd in uw huidige IT-omgeving. Denk aan uw e-commercekanaal, ERP-, WMS-, en TMS-systeem, social media-platforms, Microsoft Lync en Microsoft SharePoint.