Centric connect.engage.succeed

Warehousemanagement: Locus WMS

Locus WMS is een innovatief warehousemanagementsysteem en uitermate geschikt voor middelgrote tot grote ondernemingen in de retail, groothandel, productie en 3PL.

Wat zijn de kenmerken van Locus WMS? 

Branchetemplates

Locus WMS is geschikt voor middelgrote en grote bedrijven, van eenvoudige tot complexe logistieke operaties. Afhankelijk van uw business case kunnen wij een traject voorstellen met de nieuwe branchespecifieke, vooringerichte templates of een volledig naar uw logistieke operatie ingericht Locus. Wij leveren u in alle gevallen hetzelfde standaardpakket dat elke gebruiker kan upgraden naar de laatste versie, ongeacht zijn inrichting.

Locus Voice Direct

De Locus Voice Direct-oplossing; een volledig in Locus geïntegreerde voice (spraakgestuurde) oplossing. Locus stuurt de voiceterminals direct aan zonder tussenkomst van andere software.

Moderne look & feel

U zult verrast worden door de gebruikersvriendelijkheid en moderne look & feel van Locus WMS. Locus heeft een moderne gebruikersinterface, die is gebaseerd op de laatste Microsoft-technologie, zoals die gebruikt wordt voor Office 2007, intuïtief en slim.

Meertaligheid

Locus WMS is verkrijgbaar in meerdere talen, zodat ook (toekomstige) internationale bedrijven met Locus kunnen bouwen aan hun huidige of toekomstige logistieke aspiraties.

Korte ROI, lage TCO

Bij een modern en standaardsoftwarepakket horen ook marktconforme prijzen. Onze licentie- en SLA-structuur sluit goed aan op de grootte van uw logistieke operatie. Ook opties als ASP via het Centric Hosting Centre en andere investeringsmodellen zijn beschikbaar. In alle gevallen geldt dat een korte Return On Investment (ROI) en een lage Total Cost of Ownership (TCO) met Locus WMS voor iedereen bereikbaar is.

3PL-module

Als logistiek dienstverlener zoekt u een uitgebreid en flexibel WMS. Een oplossing die al uw logistieke en administratieve processen ondersteunt, stroomlijnt en optimaliseert. Locus WMS van Centric is speciaal voor logistiek dienstverleners uitgebreid met een 3PL-module. Extra functionaliteit ten behoeve van een hoge servicegraad en efficiënte planning. Met Locus WMS communiceert u beter en zorgt u voor een duidelijk onderscheid tussen uw logistieke taken en administratieve afhandeling.

 De module 3PL biedt functionaliteit voor:

 • Ordermanagement
 • EDI
 • Portal
 • Facturatie
 • Voorraadbeheer
 • Carrierselectie
 • SLA-administratie 
 • Offertes

Locus WMS is een zeer geavanceerd WMS-systeem. Een bewezen oplossing die - in combinatie met de 3PL-module - de logistiek dienstverlener tijdens het gehele proces ondersteunt. Van orderentry tot facturatie.  

De module biedt ondersteuning op het gebied van:  

Orderinvoer: de klantorders kunnen op drie manieren worden ingevoerd: manueel, met EDI of via een portal.

Plannen van de order: met ordermanagement plant u tot wel tachtig procent van de standaardorders geheel automatisch.

Orderpicken: Locus WMS wordt door de 3PL-module aangestuurd en Locus koppelt de activiteiten op zijn beurt terug aan de 3PL-module. Deze acties worden bijgehouden in voorraadbeheer. Met EDI of via een portal is de klant altijd op de hoogte van de stand van de voorraad.

Carrierselectie: met de SLA-beheerfunctie worden de afspraken met uw klanten en partners geregistreerd. Op basis van de afspraken met uw transport- en pakketdienstpartners wordt carrierselectie gerealiseerd.

Transportorders versturen: de transportorders kunnen automatisch worden verstuurd naar een pakketdienst of het TMS (transportmanagementsysteem) van uw transportpartner.

Factureren: op basis van de gerealiseerde activiteiten en de tarieven in de geregistreerde SLA’s worden de facturen opgemaakt en verstuurd. Voor aanvragen die nog niet in een SLA zijn vastgelegd, biedt de 3PL-module een offertefunctie. De gemaakte offerte kan later in een order worden omgezet. De binnenkomende facturen van transportpartners worden gecontroleerd op basis van de verwachte kosten die vastliggen in de geregistreerde SLA’s en uitgegeven orders.

Voordelen

Met de 3PL-module in combinatie met Locus WMS:

 • werkt u efficiënter
 • automatiseert u de administratieve en logistieke processen 
 • krijgt u meer inzicht in de performance van uw onderneming
 • controleert u de in- en uitgaande facturen
 • hebben u en uw klanten meer zicht op de orders en voorraad
 • biedt u een hogere servicegraad
 • creëert u rust op zowel de werkvloer als de administratieve afdeling
 • plant u de orders efficiënt in